اصول انتخاب رنگ درب های ساختمانی و هماهنگ نمودن آن با دکوراسیون داخلی
برای انتخاب رنگ درب های یک ساختمان بهتر است در ابتدا کمی اطلاعات خود را در مورد نقش رنگها در طراحی دکوراسیون داخلی یک خانه افزایش دهیم.
حتما شما هم وارد خانه هایی شده اید که علیرغم استفاده از تجهیزات و وسایل لوکس و گرانقیمت چندان جذاب نیستند. و بر عکس خانه هایی را دیده اید که با استفاده از چند المان ساده و ارزان قیمت بسیار به نظر می رسند.
جالب است بدانید که بر اساس پژوهش های علمی، چیزی که باعث جذابیت دکوراسیون می شود، رنگ است. بنابراین یکی از مهمترین قسمتهای طراحی دکوراسیون داخلی انتخاب رنگ مناسب می باشد. به همین دلیل نیز به شما توصیه می کنیم که حتی اگر قصد دارید، طراحی داخلی منزل یا محیط کارتان را به متخصصین این امر واگذار نمایید، بهتر است اندکی دانش خود را در این مورد افزایش دهید.

همچنین برای تامین تجهیزات صنعتی و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه اصلی سایت ، برای بازدید از محصولات به صفحه فروشگاه و برای آشنایی با تجهیزات صنعتی، انواع شیرآلات صنعتی ، انتخاب شیرها ، شیر پروانه ای ، شیر توپی ، شیر دروازه ای ، شیر کروی ، شیر سماوری ، شیر سوزنی ، سلونوئید ولو ، روتاری ولو ، ریلیف ولو ، دیافراگم ولو و … به قسمت مقالات اختصاصی تهیه شده مراجعه فرمایید.
شناخت اولیه از رنگهای یک ساختمان
در ساده ترین تقسیم بندی، معمولاً رنگ ها به دو دسته تقسیم می شوند: رنگ های گرم و رنگ های سرد. رنگ هایی مثل قرمز، نارنجی و زرد که به فضا انرژی می بخشند، رنگ های گرم محسوب می شوند. و رنگ هایی هم مانند آبی، سبز و بنفش که فضا را سرشار از آرامش می سازند، رنگ های سرد به شمار می روند.
در انتخاب رنگ دکوراسیون منزل و بالطبع رنگ درب ساختمان، هدف خود را به خاطر بسپارید. اگر می خواهید فضا سرشار از انرژی و نشاط باشد، بهتر است رنگ های گرم را انتخاب کنید. و اگر می خواهید فضایی برای استراحت طراحی کنید، رنگ های سرد، گزینه های بسیار مناسب تری هستند.
علاوه بر رنگهای اصلی، هر رنگ، طیف های مختلفی دارد و هر طیف، دارای تاثیر و معنایی متفاوت و منحصر به فرد است و پیام خاصی را به مغز ما منتقل می کند. به عنوان مثال، قرمز تیره و قرمز روشن، هر دو قرمز هستند ولی تاثیر مشابهی ندارند.
رنگ، سه جنبه دارد: رنگ مایه (Hue)، جان مایۀ رنگی (Saturation) و درخشندگی یا روشنایی رنگ (Lightness).
انتخاب بهترین رنگ را برای دکوراسیون داخلی
مجتمع های تجاری، مغازه های خرده فروشی، رستوران ها، کافی شاپ ها و واحدهای مسکونی، هر کدام نقشۀ رنگی متفاوتی دارند. رنگِ فضا، بستگی به خواستۀ شما از فضا دارد. اما ترکیبی که از رنگ درب و دیوار و قرنیز و قاب پنجره و سایر المانها بوجود می آید نقشه رنگی ساختمان را ایجاد می کند.
در مورد واحدهای مسکونی باید گفت که سبک های مختلفی از معماری و طراحی داخلی وجود دارد و همین سبک ها، تا حد زیادی، تعیین کنندۀ رنگ ها نیز هستند؛ به عنوان مثال، رنگ های گرم، مثل قرمز، قهوه ای و شاه بلوطی، برای خانه های سنتی بسیار مناسب هستند.
اما در مورد خانه هایی با طراحی مدرن، باید به سراغ رنگ سفید و دیگر رنگ های روشن و سرد بروید. اگر می خواهید دکوراسیون اتاق مخصوص استراحت تان را طراحی کنید، بهتر است از رنگ های سرد، از جمله سبز، یاسی، لیمویی و آبی، استفاده کنید.
یادتان باشد که این رنگ ها، بهترین گزینه برای اتاق خواب هستند.
در ادامه، به تفصیل به رنگ ها و تاثیرات شان می پردازیم.
اهمیت ترکیب رنگها در ساختمان و هماهنگی رنگ درب و چارچوب با سایر قسمتها
اما در این مقاله قصد داریم از بین المانهای مختلف ساختمان، به رنگ درب داخلی ساختمان بپردازیم. شاید شما هم با اینکه هر روز از این المان استفاده می کنید و از کنارش عبور می کنید. نسبت به طرح و رنگ آن بی تفاوت بوده اید. و به آن دقت چندانی نکرده اید.
در این صورت باید بگوییم که ترکیب طرح و سبک و رنگ درب های یک ساختمان با قرنیزها و سایر قسمت ها مانند مبلمان منزل جزئیات معمارانه و سبک را به خانه های ما اضافه می کند. چیزی که در خانه اکثر ما ایرانی ها کمتر دیده می شود. و اکثرا در خانه ها از درب های سفید و قهوه ای و یا طرح چوب با چارچوب فلزی استفاده می شود.

در اولین قسمت باید بگوییم که چهار ترکیب رنگی مختلف برای رنگ و چارچوب وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
- ترکیب رنگی یکسان برای درب و چهارچوب
- ترکیب رنگی متفاوت درب و چهارچوب
- رنگ آمیزی درب و چهارچوب با قرنیز
- ترکیب رنگی درب و چهارچوب با دیوار
زمانی که چارچوب و درب را با یک رنگ مشخص رنگ آمیزی می کنید، به یک مجموعه یکدست و هماهنگ دست می یابید که خود به عنوان یک مجموعه مستقل در دکوراسیون شما عمل خواهد کرد. البته این موضوع که کدام رنگ را انتخاب می نمایید کاملا بسته به سبک دکوراسیونی و سلیقه شما دارد. اگر تمایل دارید که درب در فضاهای مختلف خانه به عنوان یک مرکز توجه باشند بهتر است از رنگ هایی غیر از سفید و طوسی استفاده نمایید. زرد، سبز، آبی، قرمز و حتی مشکی گزینه های مناسبی خواهند بود.

گزینه دومی که برای رنگ آمیزی درب و چهارچوب های خانه وجود دارد، این است که از دو رنگ متفاوت برای این کار استفاده نمایید. مزیتی که این روش برای شما دارد این است که درب ها نسبت به حالت قبل بسیار شاخص تر دیده خواهند شد. معمولا در این حالت چهارچوب ها به رنگ سفید انتخاب می شوند اما پیشنهاد من به شما این است که از رنگ های متضاد و یا حتی مکمل هم می توانید بهره ببرید. به طور مثال یک درب مشکی رنگ در کنار چارچوب سفید بیش تر خود نمایی می کند. البته این موارد شامل همه انواع درب شده و فقط مربوط به درب های چوبی نیست.

در این روش که از روش های مورد علاقه من است، درب، چارچوب و قرنیزها به صورت یک مجموعه در نظر گرفته می شوند. در این حالت شما هارمونی و یکنواختی زیبایی را در خانه به وجود می آورید. به این صورت که چشم به صورت ناخودآگاه با تعقیب قرنیزها به چهارچوب و سپس درب رسیده و زیبایی بصری جذابی را مشاهده می کند. برای این ایده هم می توانید دو روش قبل را به کار ببرید. به این صورت که هر سه را به یک رنگ در نظر بگیرید و یا این که قرنیز و چهارچوب به یک رنگ و خود درب به رنگ دوم انتخاب شوند. این نکته را یادآوری کنم که هم در این حالت و هم در حالت قبل، می توانید رنگ قرنیز و چهارچوب را با عناصر دیگر فضا مانند فریم پنجره ها، قاب دور آینه ها، کمد ورودی و …. ست کنید و طراحی خود را قوی تر نمایید.

حالت چهارم یک ترفند زیرکانه و حرفه ای است. یعنی علاوه بر سه مورد قبل شما یک مورد چهارم که همان دیوار است را نیز به مجموعه خود اضافه می کنید. اگر هر چهار عنصر را به یک رنگ انتخاب نمایید، درب کاملا جزیی از طراحی و دکور شما محسوب شده و به صورت مجزا و تکی عمل نمی کند. اما شما می توانید با رنگ ها بازی کرده و ترکیب های متنوع تری را خلق نمایید. تصاویر بالا نمونه های خوبی برای این ایده هستند که نشان می دهند حتما لازم نیست از یک تک رنگ استفاده نمایید. رنگ های هم خانواده و همچنین متضاد هم قابل استفاده خواهند بود. البته ممکن است از رنگ امیزی کل دیوار استفاده نکنید و فقط یک بخش از دیوار را برای این کار انتخاب نمایید. این موضوع به خلاقیت و طراحی دکوراسیون شما بستگی دارد.

ترکیب رنگ درب ساختمان و المانهای دکوراسیون داخلی
برای انتخاب رنگ درب و المانهای دکوراسیون داخلی ساختمان بی نهایت ترکیب رنگ مختلف وجود دارد، اما استفاده از ترکیب رنگهای تجربه شده ریسک طراحی داخلی را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. به همین علت تعدادی از ترکیب رنگهای شیک برای ست کردن درب و سایر المان ها ارائه می گردد:
- سبز لیمویی + رنگ مسی
- گیلاسی + صورتی یا جگری سبز
- ماشی روشن + قرمز یاقوتی
- نارنجی خرمالویی + نوک مدادی
- خردلی + حنایی
- بنفش سلطنتی + آبی یا خاکستری
- سبز کله غازی + زرد طلایی
- صورتی صدفی + سبز جلبکی
- سرمه ای یا نوک مدادی + صورتی
- گلبهی + صورتی یا بنفش
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.