برای انجام طراحی داخلی در اصفهان ، قبل از هر چیز با ما تماس بگیرید
طراحی داخلی در اصفهان به دلیل فرهنگ بالای مردم و جایگاه ویژه هنر در این شهر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل، خانه های همه محله ها در این شهر کیفیت طرح و ساخت بالایی داشته و تفاوت زیادی بین آنها وجود ندارد. مجموعه مهندسی سرزمین هوشمند نیز بر همین اساس و با بهره مندی از معماران و مهندسین با تجربه و خبره در زمینه های طراحی داخلی در اصفهان، اجرای ساختمان در اصفهان، بازسازی ساختمان در اصفهان و هوشمند سازی ساختمان در اصفهان خدمات خود را به همشهریان عزیز ارائه نموده است. در صورت نیاز به راهنمایی در این زمینه ها برای استفاده از مشاوره رایگان مجموعه سرزمین هوشمند، با ما تماس بگیرید.
اهمیت طراحی داخلی در اصفهان
سر پناه و خانه یکی از نیازهای ضروری و حیاتی نوع بشر است . به طوریکه در طول تاریخ روند خانه سازی توقف نداشته است. خانه به عنوان یکی از مهم ترین عناصر شکل دهنده شهرها و متجلی کننده فرهنگ ایرانی جایگاه ویژه ای داشته است. هنر معماری و طراحی داخلی در اصفهان از قدمت بسیار بالایی برخوردار می باشد. چرا که در همه ادوار تاریخ، موقعیت جغرافیایی و اقلیمی مناسب این شهر عاملی برای مورد توجه قرار گرفتن و حتی انتخاب آن به عنوان پایتخت کشور عزیزمان بوده است. تا جایی که معماری اصفهان، یکی از سبکهای مهم در بین سبک های معماری ایرانی به شمار می رود. و صنایع دستی این شهر از جمله، فرش و منبت و معرق کاری و … شهرت جهانی دارند.

تاریخچه معماری و طراحی داخلی در شیوه و سبک اصفهان تقریبا به دوران صفویه بر می گردد. محورهای اصلی این سبک از معماری طرح های مربع و مستطیل شکل، استفاده از قوس و گنبد و طاق، استفاده از خطهای شکسته بیشتر و استفاده از گوشه های پخ می باشد.
هنگامیکه سخن از معماری عصر صفوی به میان آید , بناهای اصفهان نهایت تمام صحبت هاست. تا جایی که عظمت و شکوه این معماری اهمیت سایر بناهای بومی و محلی را در سایه قر ار داده است. این در حالیست که هم زمان با خلق آثار بی همتایی چون شیخ لطف الله، میدان نقش جهان , مسجد امام و… در پایتخت صفوی در جای جای این سرزمین وسیع ,معماری اصیل و ریشه داری منطبق بر پیشینه , اقلیم و قابلیت های هر خطه و با اعتبارهنری و سازه ای بسیار پدید آمده, که تنها به خودی خود واجد ارزش فراوانی است. و البته ویژگی ها و تفکر نهان در پس آن برای ارزیابی الگوی معماری دوره ی مورد نظر تعیین کننده است.
کاشی های هفت رنگ اصلی ترین نماد طراحی داخلی ساختمان به سبک اصفهان می باشد
همانطور که می دانید صنایع دستی اصفهان به عنوان عناصر غیر سازه ای با الهام از فرهنگ حاکم بر زندگی مردم، در طراحی داخلی ساختمانهای قدیمی این شهر نقش مهم و اساسی داشته است. کاشی های معرق هفت رنگ مهمترین نمونه از این تزئینات غیر سازه ای هستند که به وضوح در بناهای تاریخی اصفهان در دوره های مختلف قابل مشاهده است.
استفاده از کاشیهای هفت رنگ در بناها و ساختمانهای گوناگون بدون شک یکی از زیبا ترین جلوه های معماری اصفهان است. این کاشیها شکوهی خاص به معماری و تاریخ سبک اصفهانی میبخشد. هرچند که طول عمر کاشیهای رنگی از کاشیهای معرقکاری شده، کمتر است اما به لحاظ زیبایی شناختی از تاثیر و محبوبیت بسیار بیشتری برخوردار هستند. از دیگر تزئینات در معماری و طراحی داخلی میتوان به نورپردازی، آینهکاری، گچبری و… اشاره کرد. این تزئینات علاوه بر زیبایی عملا یک مهر اختصاصی برای بناهای تاریخی اصفهان به شمار میروند.
سبک های نوین طراحی داخلی ساختمان در اصفهان
از آنجایی که اصفهان به عنوان یکی از قطب های صنعتی کشور عزیزمان نقش بسزایی در تولید مواد اولیه ساختمانی دارد، معماران و طراحان در انتخاب مواد اولیه و متریال لازم برای طراحی آزادی عمل زیادی دارند. برای مثال کارخانه های متعدد تولید آجر، سنگ بری، تولید کاشی و سرامیک، درب و پنجره های آلومینیوم، پلی وود و چوب … در شهرک های صنعتی این استان مشغول فعالیت می باشند. که دسترسی به این تولیدات را بسیار تسهیل نموده است.
همچنین نزدیک بودن و سهولت دسترسی به کارخانه ها تهیه محصولات سفارشی را نیز تا حد زیادی میسر نموده است. گفتنی است که این کارخانه ها با الگو برداری از جدید ترین نمونه های تولید شده در کشورهای خارجی و ارائه محصولات مدرن امکان طراحی داخلی و اجرای ساختمان در اصفهان به سبک های نوین را نیز برای علاقه مندان فراهم نموده است.
تلفیق طراحی داخلی به سبک مدرن و سنتی
با توجه به پیشینه بسیار زیاد اصفهان درمعماری و وجود محله ها و ساختمانهای سنتی، مهندسین و طراحان این شهر همواره سعی در تلفیق سبک های مدرن و سنتی داشته اند. که در این امر بسیار موفق عمل نموده اند.
به عنوان مثال در نمای ساختمانها از آجر با طرحهای سنتی به همراه شیشه های مدرن استفاده شده است و در طراحی داخلی اصفهان نیز از هنرهای کاشی کاری، ترنج (کشته بری)، معرق و منبت در کنار سرامیک های مدرن، سنگ و تجهیزات هوشمندسازی ساختمان بهره جسته شده است.

متریال های مورد استفاده جهت طراحی داخلی در اصفهان
در پروژه هایی که طراحی معماری و طراحی داخلی به صورت اصولی و توسط متخصصین امر صورت می پذیرد. یکی از مهمترین دغدغه ها انتخاب صحیح متریال می باشد. چرا که متریال مورد استفاده از یک سو با زیبایی بنا و از سوی دیگر با هزینه ارتباط مستقیم دارد.
خوشبختانه همانطور که قبلا نیز توضیح دادیم. برای انجام طراحی داخلی در اصفهان دست طراح بسیار باز خواهد بود. چرا که صنعتگران این شهر مشغول به تولید طیف بسیار وسیعی از موارد و متریال اولیه از جمله کاشی و سرامیک، آجر های مختلف، سنگ، شیشه های رنگی، پنجره های معرق، کاغذ دیواری، فرش و … می باشند. برخی از مواردی که در انتخاب متریال حائز اهمیت می باشند عبارتند از:
- هماهنگی با سبک معماری انتخاب شده
- دسترسی به متریال
- دسترسی به تیم اجرایی
- عمر مفید متریال
- هزینه تعمیرات و احتمالا نوسازی آن متریال
- سازگاری با محیط زیست
- هزینه تهیه آن متریال
- سلیقه کارفرما
اقلیم شناسی اصفهان
در حال حاضر در شهر اصفهان خانه های بسیار زیادی با شاخصه های ارزشمند تاریخی وجود دارد. تحقیقات انجام گرفته در این زمینه بیانگر این موضوع می باشد که تا کنون با وجود تنوع و نقش موثر آن در زندگی و ویژگی های خاص منحصر به فرد در طراحی داخلی و خارجی شهر اصفهان، مطالعات خاصی انجام نگرفته است.
اما به دلیل وجود نمونه های ارزشمند از دوره های مختلف تاریخی و در معرض تخریب قرار گرفتن معماری آن ها چه داخلی و چه خارجی به واسطه ی تغییر سبک زندگی مردم و هم چنین مهاجرت ها و به طور کلی وجود نداشتن جذابیت بصری و عملکردی خاص برای زندگی بشر امروز بررسی خانه های تاریخی از جنبه های مختلف عملکردی و فکری ضروری است . از آنجاییکه بیشتر خانه های تاریخی شهر اصفهان مربوط به دوره قاجار و صفویه می باشد، در اکثر مواقع تمرکز طراحان معاصر نیز معطوف به همین دوره ها می باشد. و در سازه های معاصر که به صورت تلفیقی طراحی شده اند، اثری از معماری سایر دوره ها به چشم نمی خورد.
نمونه هایی از طراحی داخلی فضاهای خانه در اصفهان بر اساس اقلیم
با توجه به قرارگیری اصفهان دراقلیم نیمه گرم وخشک، بافت تاریخی شهر اصفهان به صورت متراکم و فشرده بوده، بیشتر خانه های اصفهان به فرم حیاط مرکزی (گونه ی درونگرا ) و معموال به صورت چهار فصل ساخته شذه است. غالبا جبهه ی شمالی رو به نور جنوب (جبهه ی قبله) مهم ترین و شاخص ترین جبهه ی آن هاست.
بررسی های به عمل آمده حاکی از آن است. که الگو در خانه های تاریخی اصفهان در عصر صفویه به سه دسته تقسیم می شوند. دسته ی اول که خانه هایی با دو جبهه ساخت میباشند و عموما این دو جبهه همان جبهه های شمالی و جنوبی می باشند. از دیگر نمونه های این نوع الگو میتوان به خانه های افالکی، سارو و شیخ االسالم اشاره کرد. دسته ی دوم که خانه هایی با سه جبهه ساخت می باشند. و نمونه دیگر میتوان به خانه های سلطان ستجر ،داوید و شیخ بهایی اشاره کرد. دسته ی سوم خانه هایی با چهار جبهه ساخت می باشند. که خانه های تاریخی با این الگوی ساخت خانه های صدرحسینی، میرزا علی و قزوینی ها می باشند.

نتایج پژوهش ها و تحقیقات بعمل آمده حاکی از آن است که خانه های اصفهان عمدتا به دلیل آب و هوای گرم و خشک با ماهیت درونگرا طراحی می شوند. این مسئله در خانه های معاصر و قوانین خاص شهرداری این شهر نیز خود را نمایان می سازد. تا جایی که نمود چنین تفکری در بعضی از آپارتمانهای شهر فضایی مرده، بدون روحیه و کسالت آور را ایجاد نموده است. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه می توان با استفاده از تکنیک های خاص معماری و طراحی داخلی تغییرات بسیار قابل توجهی در این سبک سازه ها ایجاد نمود.
الگوهای معماری در معماری و طراحی داخلی شهر اصفهان
بر اساس شواهد و قرائن تاریخی در خصوص معماری و طراحی داخلی در اصفهان قبل از صفویه، الگوی رایج معماری اصفهان، درونگرا بوده است. از دوره ی صفویه دو گونه ی کلی درونگرا با توجه به اینکه تمام فرهنگهای پیش از مدرن به خصوص در شرق، تمدن های الگویی بوده اند،به مفهوم الگو توجه میکنیم. کلمه ی الگو در معانی گسترده ای به کار رفته، در اینجا مراد خود را از این کلمه توضیح میدهم.منظور از الگو شکلهایی است که محتوایی معین اما گسترده را با خود حمل میکنند.این محتوا به اعتبار الگوی مورد نظر به عنوان یک نشانه در جامعه ای معین یا شاید بهتر باشد بگوییم محدود، به اعتبار برداشت مشترک از آن نشانه قابل درک اند.
حال به بررسی و معرفی چند مورد از خانه هایی که در بالا مورد اشاره قرار گرفت می پردازیم.
معماری و طراحی داخلی خانه سوکیاس اصفهان
یکی از بی نظیر ترین خانههای تاریخی در اصفهان، خانه سوکیاس نام دارد که یادگار عصر صفویه است. یک خانه تاریخی و زیبا که در منطقه ارامنه اصفهان قرار گرفته و شکوه و جلال معماری اسلامی-مسیحیاش، چشم را به خودش خیره میکند. این خانه از نظر طراحی داخلی جزو خانه های با دو جبهه ساخت محسوب می شود که در اصفهان نمونه های کمی دارد.
این بنا از حیاطی وسیع و طویل و فضاهایی در دو جبهه ی شمالی و جنوبی تشکیل شده است. این بنا از آثار باقی مانده ی دوران صفوی می باشد.که در آن الگوی چلیپا در مرکز خانه قرار گرفته و فضای اتاقها در کنار آن می باشد.
در تالار مرکزی بنا، یک حوض سنگی هشت گوش قرار گرفته و اطراف آن با رواقهای دو طبقه پر شده است. اگر رواقهای طبقه پایین را مشاهده کنید، جلوه ای از هنرمندی استادکاران اصفهانی را میبینید. که با ظرافت و دقت خاصی آن را خلق کرده اند. در داخل تاقچههای این رواق، طرحهای نقاشی مینیاتوری عصر صفوی، به سبک رضا عباسی به چشم میخورد. طرحهای زیبای نقاشیها چشم هر بینندهای را به خودشان خیره میکنند و شکوه فرهنگ ایرانی را به رخ میکشند.

تاریخچه ساخت خانه سوکیاس
بر اساس اظهار نظر نقاش معروف ارمنی، خانه زیبای سوکیاس در سال ۱۶۵۵ بنا شده است. این کار توسط مترجم سفیر انگستان در ایران صورت گرفته و نقاشیهای روی ایوان خانه، متعلق به ملکه الیزابت هستند. طراحی داخلی خانه سوکیاس به این صورت است که: ایوان شمالی خانه، زیبایی چشمگیری دارد و سه پنجره ارسی، آن را از تالار وسط عمارت جدا میکند. در دو طرف ایوان نیز تصاویر بینظیری از مسیحیان و همسرانشان نقش بسته است. حاشیههای نقاشی ایوان، تزیینات اسلیمی و ختایی دارند که جلوه بینظیری را به ایوان بخشیدهاند. اگر به سقف ایوان نگاه کنید، غرق در زیبایی قاببندیهای چوبی و تختهکوبیهای شطرنجی میشوید. سقف تالار نیز بسیار دیدنی است. این سقف با یک ترنج زیبا مزین شده و در قسمت پایین با رسمبندی و تقسیمات هندسی جلوه خاصی یافته است.
خانه مارتاپیترز
این خانه الگویی متفاوت با خانه های عصر خود دارد. به نظر میرسد طرح کلی خانه ابتدا به صورت یک کوشک در میان باغ بوده که دچار تغییراتی شده است که بخش اصلی خانه یک بنای مکعبی شکل است که متعلق به دوره ی صفویه میباشد و یک چهار صفه در میان خود دارد. خانه مارتاپیترز از خانه های قدیمی و زیبای شهر اصفهان می باشد. که در محله قدیمی جلفا قرار گرفته است. قدمت این خانه به دوره صفوی برمی گردد زیرا در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده است.
طراحی داخلی بخش های مختلف این خانه از تنوع زیادی برخوردار بوده و کیفیت ساخت و تزئینات آن بسیار ارزشمند است. وجود ارزش های هنری در معماری خانه مارتاپیترز، باعث شده است که این خانه علاوه بر قدمت تاریخی خود، از لحاظ هنری نیز توجه همه را به سوی خود جلب کند.مساحت خانه مارتاپیترز حدود ۲۵۰۰ متر مربع است و از جمله مهم ترین بخش های آن که با ویژگی های معماری دوره صفوی همخوانی دارند، حیاط شمالی، کوشک و حیاط جنوبی هستند.

معماری و طراحی داخلی خانه مارتاپیترز اصفهان
خانه مارتاپیترز متشکل از چند ساختمان مختلف و جدا می باشد. ساختمان اصلی خانه به بخش تابستانی جنوبی اختصاص داده شده است. بخش عظیمی از ساختمان زمستانی شمالی آن نیز هنگام تعریض کوچه کلیسا از بین رفته و تنها بقایایی از آن باقی مانده است. هم اکنون این خانه شامل سه ساختمان می باشد. که عبارتند از ساختمان شمالی، ساختمان شرقی و ساختمان قدیمی. ساختمان شمالی دارای یک اتاق بزرگ در وسط و دو راهرو در شرق و یک راهرو در غرب بوده و فاقد تزئینات است.
ساختمان شرقی نیز شامل آشپزخانه و حمام و سایر سرویس های خدماتی و بدون تزئینات است. ساختمان قدیمی که همان بخش اصلی خانه می باشد، از یک سالن بزرگ با نقاشی و گچبری و تعدادی پنجره مشبک چوبی قدیمی تشکیل شده است. پنجره های مشبک و زیبای اتاق های این ساختمان یادآور تزئینات دوره صفویه است. از دیگر بخش هایی که نشانگر تزئینات دوره صفوی است می توان به نقوش هندسی و آجری نمای رو به شمال اشاره کرد.
تاریخچه ساخت خانه مارتاپیترز
قدمت خانه مارتاپیترز به دوره صفوی برمی گردد زیرا در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده است. خانه مارتاپیترز که به خانه جائی (پدر خانم مارتاپیترز) نیز مشهور است، نام خود را از آخرین مالک خود یعنی مارتاپیترز گرفته است. خانه مارتاپیترز در سال ۱۳۵۳ توسط سازمان حفاظت آثار باستانی به شماره ۹۹۰ به ثبت فهرست آثار تاریخی کشور رسید. در سال ۱۳۵۷ نیز به دانشگاه هنر فارابی تحویل داده شد و از همان زمان کار مرمت و بازسازی به طور جدی در آن صورت گرفته است که در حال حاضر ساختمان مرکزی دانشگاه در این مکان قرار دارد.
کلام آخر
به عنوان کلام آخر در این مقاله باید بگوییم که طراحی داخلی یک موضوع به جای یک حرفه است. معماری داخلی به دلیل افزایش دامنه و مسئولیت طراحان داخلی عمدتا به لطف پیشرفت در فنآوری طراحی کامپیوتری و آموزش حرفه ای برای طراحان داخلی مورد استفاده قرار گرفتهاست. دورههای آموزشی بسیاری در مورد طراحی داخلی در اصفهان در حال برگزاری می باشد. که در این دوره ها به فراگیران این حوزه در مورد عناصر فنی ساختاری ساختمانها، که شروع به ادغام شدن خط بین معماری و طراحی داخلی کردهاند، آموزش میدهند.
البته حتما باید توجه داشته باشیم که بحث طراحی و معماری داخلی با زیبایی و زیباسازی فضا متفاوت است. در یک طراحی صحیح و اصولی چیدمان المان ها در محیط به طریقی انجام می شود که حس خاصی در ذهن بیننده ایجاد شود. در حالی که برای زیبا کردن یک فضا از اکسسوری ها برای ایجاد طرح و رنگ در فضا استفاده می کنیم.
برای کسب اطلاعات در مورد سایر تجهیزات صنعتی، مانند انواع شیرآلات صنعتی ، انتخاب شیرها ، شیر پروانه ای ، شیر توپی ، شیر دروازه ای ، شیر کروی ، شیر سماوری ، شیر سوزنی ، سلونوئید ولو و روتاری ولو ، ریلیف ولو و … به قسمت مقالات اختصاصی، مراجعه کنید.
با درود، آیا شما برای طراحی داخلی در شهر اصفهان کارآموز هم قبول می کنید؟
سلام دوست عزیز، در صورت تمایل می تونید در قسمت استخدام سایت فرم پر کنید.
لطفا نمونه کارهای طراحی داخلی که انجام دادید را روی سایت بگذارید