معماری هوشمند

با پیشرفت تکنولوژی در جنبه های مختلف زندگی انسانها، طراحی معماری، طراحی داخلی و اجرای ساختمانها نیز مرتباً شاهد تحولات چشمگیری بوده است. به گونه ای که با توجه به مشخصات ظاهری هر ساختمانی در شهر می توان به آسانی سن آن بنا را حدس زد.

همچنین افزایش قابل توجه قیمت متریال مصرفی و حاملهای انرژی باعث شده است که در مرحله طراحی داخلی و طراحی معماری ساختمانها دقت بیشتری لحاظ گردد. و بالطبع زمان و هزینه بیشتری در این قسمت صرف شود. علاوه بر این افزایش مستمر در تنوع متریال و مصالح باعث شده است که انتخاب و هماهنگ کردن مصالح در قسمتهای مختلف ساختمان به آسانی مقدور نباشد. برای مثال در نماسازی ساختمانها تنوع بسیار زیاد در سنگها و آجرهای نما، مصالح چوبی، انواع شیشه ها و همچنین مصالح کامپوزیتی و امکانات نورپردازی باعث شده است که طراحی نمای ساختمان به عنوان یک تخصص مستقل مورد توجه قرار گیرد. شایان ذکر می باشد که نماهای بسیار زیبا و متنوع در سطح شهرها نیز موید همین مطلب می باشد.

طراحی نمای ساختمان

استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز و رایانه های پر قدرت در سالهای اخیر تحولات بسیار شگرفی در طراحی معماری و طراحی داخلی ساختمانها ایجاد نموده است. به گونه ای که طراح با امکان سعی و خطا در نرم افزار مرتبا طرح اولیه خود را پخته و کامل تر می نماید. همچنین پش از نهایی شدن طرح کارفرما امکان مشاهده ساختمان پس از پایان اجرا را خواهد داشت. بنا براین امکان اعمال نظرات و سلایق کارفرما نیز در طرح وجود خواهد داشت.

این که آیا شما یک فرد نوگرا و علاقه مند به تکنولوژی باشید یا محافظه کارانه معتقد باشید که فناوری هوشمند بتواند دردسرهای جدیدی را به خصوصی ترین فضاهای ما دعوت کند، هوشمندسازی و اتوماسیون در همه عرصه های زندگی ما وارد خواهد شد. ما هنوز در مراحل اولیه یك انقلاب در شیوه طراحی، ساخت و استفاده از معماری هستیم، از توسعه مفهوم واقعیت مجازی و ساخت رباتیک گرفته تا سطوح جدید كنترل خانه بدون سوئیچهای سنتی و افزایش رفاه.

“معماری هوشمند” نگرش جدید برخی از مهندسین معمار به آینده ساختمان سازی در جهان است، ساختمان هایی که قادرند خود را با شرایط محیطی داخل و خارج بنا تطبیق دهند. چنین ساختماهایی که در تقلید از سیستم واکنش موجودات زنده ساخته می شوند، قادرند در پاسخ به شرایط مختلف جوی مانند وزش باد، گرما و سرمای بیش از حد و تغییر تابش نور خورشید عکس العمل نشان دهند و یا در داخل ساختمان با مشاهده موردی چون تجمع بیش از اندازه جمعیت، تغییراتی در ابعاد و اندازه از خود بروز دهند. در کشور ما مفهوم هوشمندی در ساختمان صرفا به بخشی از جریان در حا توسعه محدود بوده و رویکرد آن بیشتر به ابزار آلات الکترونیکی الصاقی به بناها است. در اینجا سعی شده به موضوعاتی فراتر اشاره شود و حوزه های هوشمند سازی فضاهای معماری و مصادیقآنهامورد بررسی قرار گیرد. حوزه هایی مانند مصالح نو، اتوماسیون، فضاهای معماری حساس یا پاسخ دهنده، فضاها و کالبدهای قابل انعطاف و متحرک، از جمله مباحث این نوشتار است

معماری هوشمند نگاهیست نوین به تکنولوژی منعطف نوپای و پویایی الکترونیکی درکنار تکنولوژی خشن و ایستای ساختمان سازی. مصالح نو که بابهره گیری ازعلم روزدنیا شرایط محیط را تنظیم و کنترل می کند و ساختمانها را قادر میسازد تاخود را باشرایط محیطی داخل و خارج بنا تطبیق دهد. موضوع استفاده ازمصالح هوشمند برپایه کروموژنیک ازمسائل به روز و بسیارجذاب علم معماری نوین می باشد. مصالح کروموژنیک خاصیت نوری خود را درپاسخ به محرکهای خارجی میدان الکتریکی تزریق یون شدت نورودما تغییر میدهند و دامنه این تغییر ازشفافیت کامل و انعکاس جزئی تا جذب یا پخش کل نورمرئی گسترده ای است. ازدلایل ضرورت و اهمیت این بینش تغییر دیدگاه به نقش بازشوهای مرتبط با شیشه است که ازهدرمندی انرژی به کنترل و کاهش مصرف انرژی تبدیل گردیده مصالحی که تاقبل ازاین بیشترین پرتی انرژی را درساختمان داشته است. شیشه ها و بازشوهای شیشه ای هوشمند ازالکتروکرومیک گرفته تا پنجره های با ذرات معلق همگی از عوامل بهینه سازی مصرف انرژی هستند. استفاده از مصالح هوشمند کروموژنیک و تاثیر آن درمعماری پایدار حاکی ازاین است که استفاده ازاین مصالح میتواند تا 80درصد نورمزاحم خورشید را دفع و مصرف انرژی را تا 45درصد کاهش دهد. ضمنا شیشه هاوپنجره های هوشمند علاوه برکاهش مصرف انرژی میتواننددرکالبد معماری داخلی نیز نقش موثری ایفا نمایند و رنگ و تنوعی دیبا برفضاداخلی ساختمانها بیفزایند.

امروزه استفاده از تکنولوژی و فناوری اطلاعات جزئی جدا ناشدنی از هر جامعه ای است. استفاده از سیستم های ارتباطات باعث تعدیل اهمیت بعد زمان و مکان شده است. توانایی دیدن، شنیدن و انجام امور روزمره از فاصله ای دور به امری عادی تبدیل شده است.تأمین نیازهای انسان در حداکثر بهره وری از زمان و قدرت کنترل بیشتر و بهتر بر امور، از یک سو و ضرورت استفاده بهینه از منابع از سویی دیگر باعث شده ساختمان ها، که خود محصول تکنولوژی هستند در هر روز بیشتر در راستای تأمین نیازهای انسان شکل یابند.

خدمات ما برای شما

با توجه به اهميت انرژي در ساختمان هاي سبز يکي از مهم ترين راهکارها در جهت دستيابي به معماري پايدار محيطي که سعي در همراهي با طبيعت به جاي غلبه بر طبيعت و استفاده از انرژي تجديد پذير به جاي سوخت هاي فسيلي و در نتيجه جلوگيري از تباهي منابع طبيعي و آلودگي محيط زيست دارد شناخت فناوري هاي نوين و مزاياي استفاده از آن هاست که با معماري هوشمند و سيستم مديريتي ساختمان تحقق مي يابد و موجب کاهش مصرف انرژي و همچنين تامين شرايط آسايشي مطلوب براي ساکنان ساختمان سبز مي گردد.
با مرور تاريخ معماري قرن گذشته در زمينه آينده نگري، خواهيم ديد که اين آينده عموما به وسيله مصالح و تکنولوژيهايي که در اعصار مختلف ساخته خواهد شد تعريف مي شود يکي از چالش هاي مد نظر به منظور ارتقاء توسعه پايدار در صنعت ساختمان، استفاده از انرژي خورشيدي است که در اين ميان فتوولتاييک ها يکي از آخرين دستاوردهاي ساختمان ها هستند و از تدابير ديگر مي توان از پانل هاي 
ETFE (ايده نماي منعطف با کنترل هوشمند) و مواد تغيير فاز دهنده در بام سبز را نام برد که کمترين ميزان تبادل حرارتي را بين فضاهاي داخلي و خارجي ساختمان به وجود مي آورد، حال با توجه به اينکه در جهان امروز مساله بحران انرژي از مسايل بسيار مهم تلقي مي شود بنابراين مصالح هوشمند مي تواند سعي در تطابق با شرايط محيطي داشته و بر اثر تغييرات محيط واکنش نشان دهد که در نگرش طراحي ساختمان هاي پايدار بهتر است از چنين مصالح پربازده که ماهيتي سازگار با محيط زيست داشته و سبب افزايش عمر مفيد ساختمان مي شود استفاده گردد. 

تاثیر ممعماری هوشمند بر زندگی افراد

ایده‌ی معماری ساختمان هوشمند ، عرضه‌ کننده‌ی مستحکم‌ ترین سطح ارتباطی میان سامانه‌ های ساختمانی است. اصطلاح «سامانه‌ های ساختمانی» مرجعی است به تمامی سامانه‌‌ هایی که اداره‌ کننده یک ساختمان هستند همانند گرمایش، تهویه مطبوع، دستگاه کنترل دسترسی، مدیریت ساختمان، روشنایی، مدیریت انرژی، شبکه‌ی ارتباطی موضعی، نگهداری و تعمیر. ایده‌ی ساختمان هوشمند عرضه‌ کننده‌ی کنترل و مدیریت توسط سامانه‌ های ساختمانی و توانایی‌ های کاربران رایانه برای رسیدن به نیاز های ساکنان است که عبارت است از بهینه‌ سازی و سودمندی مصرف انرژی، تفریح و سرگرمی، آسایش و راحتی، دوباره بازگشت سرمایه، و داشتن هزینه‌ی کم زندگی. در نتیجه مفهوم معماری هوشمند بایستی عملکرد ویژه‌ ای باشد که دارای توانایی برای تطابق و سازگاری با نیازهای مختلف است. محققان، «ساختمان هوشمند» را ساختمانی تعریف کرده‌اند که دارای آخرین فنآوری‌ هاست، در نتیجه این سازه ها است که از آخرین سامانه‌ های ساختمانی برخوردار باشد.