هوشمندسازی دوربینهای مداربسته و خدمات بی شمار قابل ارائه در این بخش

پیشرفت تکنولوژی در سیستمهای کنترلی و در راس آن دوربین های مدار بسته امکانات فراوان رفاهی و امنیتی را فراهم نموده است. همچنین هوشمندسازی دوربینهای مداربسته قابلیتهای آن را تا حد چشمگیری افزایش داده است. برای مثال این گونه تجهیزات و سیستم ها راهی بسیار مناسب برای بهبود و ارتقای سیستم های امنیتی و حفاظتی خانه های شما هستند.
در صورتی که سیستم امنیتی خانه شما فعال شود و آژیر شروع به صدا کند. برای شما پیامکی ارسال می شود، شما می توانید از طریق دوربین های مدار بسته چک کنید که آیا واقعا کسی وارد خانه شده است. و یا این که سیستم امنیتی به اشتباه آلارم داده است. با این کار، شما می توانید درصورت نیاز و در صورتی که واقعا شخصی به صورت غیر مجاز وارد خانه شما شد، به پلیس خبر بدهید.
علاوه بر دوربین هوشمند، هوشمندسازی در سایر جنبه های زندگی انسان ها نیز جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. از جمله می توان به هوشمندسازی ساختمان ها، سیستم روشنایی هوشمند، سیستم گرمایشی و سرمایشی هوشمند، سیستم هوشمند لوازم صوتی و تصویری، سیستم نظارت و کنترل پارکینگ و سیستم امنیتی هوشمند اشاره کرد.
اجرای سیستم های هوشمندسازی قابلیت امکان تجهیزات سخت افزاری را به حداکثر خود رسانده و بسیاری از امکاناتی را که در گذشته در حد رویا باقی مانده بود را تحقق بخشیده است .
دوربین مداربسته هوشمند چیست ؟
دوربین هوشمند به دوربینهایی گفته می شود که قابلیت پردازش تصاویر دوربین های مداربسته را دارا باشند . بدین صورت با آنالیز تصاویر دریافت شده از دوربین، سیستم به طور خودکار، کاری را انجام می دهد یا هشداری را به سایر قسمت ها می فرستد.
از فواید و مزایای هوشمندسازی دوربینهای مداربسته می توان به کاهش ضرر و زیان شرکت ها و موسسات، قابلیت کنترل و مدیریت حیطه مورد نظر، افزایش بهبود مسیرهای پر رفت و آمد، شناسایی و کنترل عوامل به وجود آورنده تحقق مشکل، قابلیت ردیابی سارقان، ایجاد حس اعتماد و همینطور تحقق احساس امنیت را اشاره کردهوشمندسازی دوربینهای مداربسته در کاهش ضرر و زیان شرکت ها، کنترل و مدیریت حیطه مورد نظر، بهبود ترافیک، شناسایی و کنترل عوامل به وجود آورنده مشکل، قابلیت ردیابی سارقان، ایجاد حس اعتماد و همینطور تحقق احساس امنیت .
دوربین های هوشمند چه قابلیت ها و امکاناتی دارند ؟
موارد استفاده دوربین های هوشمند نسبت به دوربین های آنالوگ از طیفی وسیع تری برخوردار است. برخی از این قابلیت ها عبارتند از: قابلیت تشخیص هر نوع حرکت در محدوده دید دوربین، قابلیت متصل شدن به سیستم ها و سنسور های دیگر، قابلیت بررسی و گزارش یک سطح مشخص و رویدادهای به وجود آمده در آن حیطه، قابلیت محاسبه سرعت انواع خودرو ها و خواندن پلاک آنها، قابلیت ورود و خروج افراد یک مکان و شمارش آنها، قابلیت تعقیب و بررسی مورد و سوژه های مشکوک، قابلیت تشخیص و بررسی یک فضای کاملا امن و عدم وجود مورد مشکوک در منطقه، قابلیت ثبت عکس از چهره نفر به نفر مراجعه کننده ها به یک ساختمان و تشخیص چهره افراد و ثبت نام آنها در سیستم و قابلیت تجزیه و تحلیل انواع باند های فرودگاهی .

موارد استفاده از دوربین های مدار بسته فقط محدود به بحث امنیت نیست. این گونه تجهیزات، مزایای غیر امنیتی دیگری نیز دارند که باعث می شود در خانه و یا اطراف خانه از آن ها استفاده کنیم. امروزه نحوه زندگی خانواده های مدرن بسیار متفاوت تر از خانواده های سنتی است. این که فرزند خانواده ای، زودتر از پدر و مادرش از مدرسه به خانه برگردد، بسیار رایج و طبیعی شده است. هم چنین در برخی از خانه ها، حیوانات خانگی بسیاری از ساعات روز را در خانه به تنهایی سپری می کنند.
این تغییرات اساسی در سبک زندگی خانواده ها باعث شده است که تقاضا نسبت به یک سیستم امنیتی خوب و کار آمد ، به شدت افزایش یابد.یا اینکه برخی صاحبان خانه ممکن است به محل کار خود بروند ولی در همان روز، نظافت چی به خانه آن ها بیاید تا خانه شان را نظافت کند. آن ها می توانند از طریق دوربین های مداربسته، خانه را چک کنند.
دوربین های مداربسته با قابلیت ارتباط دو طرفه ابزاری بسیار عالی برای آسودگی خاطر خانواده ها می باشد .افراد مسن که تحت نظر پزشکی و دارویی خاصی هستند، با به کار گیری این دوربین های مداربسته، تحت نظارت و کنترل شما خواهند بود و این گونه آسودگی خاطر شما به شدت ارتقاء می یابد و چنان چه این افراد به اورژانس و امداد نیاز داشته داشتند، شما به راحتی مطلع خواهید شد.
هوشمندسازی دوربینهای مدار بسته مزایای فراوانی را به همراه دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- قابلیت تشخیص و شناسایی حرکت در منطقه دید دوربین
- قابلیت اتصال به سیستم های دیگر و یا سنسور های مختلف
- قابلیت چرخش دوربین ها به سمت منطقه ای که در آن اتفاقی روی داده و توسط سیستم دیگری مثل اعلان حریق ، به سیستم گزارش شده .
- قابلیت بررسی یک سطح خاص و گزارش رویداد های بوقوع پیوسته در آن
- قابلیت اندازه گیری سرعت خودرو ها
- قابلیت خواندن پلاک خودرو ها
- قابلیت آنالیز باند ها فرودگاهی
- قابلیت عکس برداری از صورت تک تک مراجعین به یک ساختمان و مقایسه با دیتا بیس موجود و تشخیص چهره افراد و ثبت نام آنها در سیستم
- قابلیت بررسی یک فضای امن و عدم وجود اشیای مشکوک به بمب در منطقه
- قابلیت تعقیب سوژه های متحرک
- قابلیت شمارش تعداد افراد وارد شده و خارج شده از یک مکان
- قابلیت خواندن رجیستر هواپیما ها و ثبت ساعات ورود و خروج آنها در فرودگاه
- قابلیت تشخیص موجودات زنده
- و صد ها قابلیت دیگر…
- قابلیت سفارشی سازی نرم افزار های هوشمند سازی برای رفع نیاز های ویژه مصرف کنندگان
هوشمندسازی دوربینهای مداربسته چه کاربردهایی دارد ؟
مهم ترین و اساسی ترین کاربرد دوربین هوشمند جلوگیری از ارتکاب جرم در حیطه های مختلف است. استفاده از دوربین های نامحسوس امروزه بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته است. در بسیاری از مواقع، استفاده از دوربین های هوشمند کمک بسیار شایانی در کاهش تخلفات نموده است. کاربرد این دوربین های هوشمند محدود به سیستم های امنیتی و حفاظتی نیست، بلکه در حیطه صنعتی، کنترل ترافیک، نظامی، فضایی، تصویر برداری های نامحسوس و ارتباطات ویدیویی نیز مورد بهره برداری قرار می گیرند.
در کارخانجات صنعتی در جهت محافظت از تجهیزات مربوطه، نصب دوربین های هوشمند به شدت احساس می شود. نصب این دوربین ها می تواند منجر به افزایش کیفیت محصولات شود. در کارخانجات شیمیایی و هسته ای به دلیل وجود داشتن خطرات زیست محیطی امکان استفاده مستقیم از نیروی انسانی وجود ندارد، به همین دلیل دوربین های هوشمند حرارتی یا اسکنی می تواند گزینه مورد قبولی باشند. در حیطه کنترل ترافیک، استفاده از هوشمندسازی و دوربین های مداربسته سبب نظارت، کنترل و مدیریت تصادفات و کاهش چشم گیر جرایم رانندگی با استفاده از تشخیص و شناسایی پلاک خودرو های متخلف شده است .
تاریخچه دوربینهای مداربسته و هوشمندسازی آن
اولین دوربین مدار بسته در سال ۱۹۴۲ توسط ارتش آلمان برای نظارت بر چگونگی شلیک موشک V2 در ایستگاه پرتاب این موشک نصب شد. حدود ۷ سال بعد در آمریکا سیستمهای مدار بسته تجاری به بازار آمد با نام Vericon و جالب توجه است که استفاده از این دوربینها نیازی به مجوز دولتی نداشتهاست.
اولین دوربینهای تحت شبکه در سال ۱۹۹۶ توسط شرکت “Axis” با استفاده از پایه نرمافزاری لینوکس (Linux) تولید شد، این دوربینها براساس استانداردهای HTTP و RTSP طراحی گردیده بود و از استانداردهای IP برای ارسال تصاویر در قالب اطلاعات (Data) استفاده میکرد.
ساختار اصلی و قسمتهای مختلف دوربینهای مداربسته
بدنه دوربین: قاب اصلی و قاب پوششی (بیرونی) که نسبت به فضای مورد استفاده آن را انتخاب میکنند
بخشهای الکترونیکی دوربین:سنسور، بورد اصلی، کانکتور و بورد تغذیه
لنز دوربین: لنز زوم یا موتور دار دوربین مداربسته نوعی از لنز است که امکان تغییر فاصله کانونی و در نتیجه زاویه دید دوربین را از راه دور مهیا میکند. این لنزها همچنین معمولاً دارای فوکوس خودکار نیز هستند. در این مطلب با این نوع از لنزها بیشتر آشنا خواهید شد.
وظیفه لنز: اندازه چیپ تصویر دوربینها محدود و کوچک است. این موضوع باعث خواهد شد تصویر تشکیل شده بر روی چیپ تصویر بسیار محدود باشد. برای رفع این مشکل باید از وسیله ای برای متمرکز کردن نور بر روی چیپ تصویر استفاده شود. به این وسیله لنز میگویند. لنز دوربینهای مداربسته معمولاً از یک یا چند عدسی تشکیل شده که با توجه به فاصله کانونی، قسمت مشخصی از تصویر رو به رو را بر روی چیپ تصویر ایجاد میکنند. هر چه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد تصویر را کمتر متمرکز میکند و زاویه دید دوربین کمتر خواهد بود. از طرفی در دو دوربین با لنزهای با فاصله کانونی ثابت دوربینی که چیپ تصویر بزرگتری داشته باشد تصویر را با زاویه بیشتری نشان میدهد.
انواع لنز دوربینهای مداربسته
- لنزهای fix
- لنزهای fix صنعتی
- لنزهای fix مینی کمرا
- لنزهای (varifocal) فاصله کانونی متغیر
- لنزهای (motorize) موتور دار
انواع سنسور در دوربینهای مدار بسته
- سنسور سی سی دی (CCD)
- سنسور سیماس (CMOS)
از نظر نوع سیگنال خروجی
- آنالوگ
- آیپی
- از نظر انتقال تصاویر
- بیسیم
- با سیم
- از نظر شکل ظاهری و نوع کاربرد
دوربینهای مداربسته بر اساس شکل ظاهری و نوع کاربرد نامگذاری میشوند

- دوربین مداربسته دام(Dome):اصطلاح دام(Dome) به معنای گنبد است. همانطور که از معنای این دوربینها واضح است اصطلاح دام به شکل بدنه این نوع از دوربینهای مداربسته دلالت دارد.
- دوربین اسپید دام نصب شده روی دکل
- دوربین مداربسته باکس(Box):اصطلاح باکس(Box) به معنای جعبه است. دوربینهای باکس دوربینهایی با بدنه معمولاً مستطیلی شکل و پلاستیکی هستند که لنز آنها به صورت جدا بر روی دوربین نصب میشود.
- دوربین مداربسته بولت(Bullet):اصطلاح بولت(Bullet)به معنای گلوله است. دوربینهای بولت دوربینهایی با بدنه معمولاً استوانهای شکل و عموماً فلزی هستند.
- دوربین مداربسته اسپید دام(Speed dome):دوربینهای گردان را با نامهای متفاوتی میشناسند بعضی از این نامها عبارتند از Fast dome,Speed dome,PTZ
- دوربین مداربسته حرارتی(Thermal):دوربینهای حرارتی یا گرمایی(Thermal)نوعی از دوربینهای مداربسته هستند که تصاویر خود را به جای نور با توجه به شکل حرارتی محیط میسازند.
دوربینهای مداربسته از نظر محل استفاده
- محیط داخلی (سقف دار)
- محیط بیرونی (فضای باز)
مشخصههای فنی دوربینهای مداربسته
- سنسور تصویر برداری
- رزولوشن
- سرعت شاتر
- دید در شب: اصطلاح IR مخفف واژه(Infrared)به معنای طیف مادون قرمز است. دوربینهای دید در شب(IR)از طریق استفاده از LEDهای مادون قرمز محیط اطراف خود را روشن کرده و امکان تصویر برداری در شب را فراهم میکند.
- (Wide Dynamic Range (WDR
- لنز
- استاندارد آیپی((ingress Protection] (IP])
- استاندارد(IK)
تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه
- رزولوشن تصویر: دوربینهای تحت شبکه از نظر رزولوشن تصویر سطح بسیار بالاتری را نسبت به دوربینهای آنالوگ دارند.
- پردازش تصویر: گرچه دوربینهای آنالوگ قابلیتهای اولیهای در این زمینه دارند اما قابلیتهای اصلی پردازش تصویر (تشخیص صورت، پلاک خودرو و …) تنها در دوربینهای تحت شبکه قابل دسترسی هستند.
- انعطافپذیری و امکان گسترش: با توجه به استفاده دوربینهای تحت شبکه از بستر شبکههای دیجیتال، این دوربینها انعطافپذیری و امکان گسترش بسیار بالاتری دارند.
- قیمت: از نظر قیمت، هزینه دوربینهای آنالوگ به مراتب پایینتر از دوربینهای تحت شبکه است.
- سادگی در نصب و نگهداری: دوربینهای آنالوگ از نظر ساختار نصب و نگهداری بسیار سادهتر هستند و پیچیدگی فنی کمتری دارند.
سیستم نظارت تصویری دیجیتال چیست ؟
دوربین هایی که تصاویر را بر بستر شبکه های IP بصورت دیجیتال ارسال می نمایند ، دوربین دیجیتال نامیده شده و سیستم دوربین های مدار بسته ای که بر پایه این دوربین ها راه اندازی شود ، سیستم نظارت تصویری دیجیتال نامیده می شود.
يک IP-Camera آدرس IP خاص خود را دارد، همچنين دارای يک Web Server داخلي، FTP Server، FTP Client، Email Client، مديريت آلارم و قابليت برنامه ريزی است.
علاوه بر اين ، دوربين های تحت شبکه دارای ورودی خروجی های ديجيتال جهت کنترل دستگاههای ديگر، ورودی و خروجی صوت و پورت سريال برای کنترل مکانيزم Pan/Tilt/Zoom هستند.
اجرای سیستم های دیجیتال برای پروژه های متوسط و بزرگ ، معمولاً مقرون به صرفه تر است ولی با توجه به قیمت نسبتاً بالای تجهیزات ، ممکن است در برخی پروژه ها استفاده از سیستم های هایبرید پیشنهاد گردد .
تجهیزات دیجیتال قابل ارائه جهت هوشمندسازی دوربینهای مداربسته:
- انواع دوربین های ثابت و متحرک تحت شبکه ( IP Based )
- نرم افزار قدرتمند با قابلیت های بسیار بالا و حرفه ای
- امکان استفاده از کیبورد کنترلر
- انواع مبدل های آنالوگ به دیجیتال ( Encoder ) با کیفیت بالا جهت استفاده در هوشمندسازی دوربینهای مداربسته
- انواع مبدل های دیجیتال به آنالوگ ( Decoder )
- ضبط بر روی انواع تجهیزات ضبط بر روی شبکه با کیفیت بسیار بالا
- دوربین های ثابت با لنز ثابت و یا متغیر ویا Zoom Lens
- دوربین با قابلیت های WDR, OSD,RS-485,Motion Detection
- برای محیط های پر خطر ( Explosion Proof ) و شرایط آب و هوایی خاص
- انواع دوربین های متحرک
- تجهیزات اتاق های کنترل و مانیتورینگ
- انواع دوربین های دام ( Dome ) ثابت و متحرک
- انواع دوربین های صنعتی و نیمه صنعتی
- انواع دوربین های باکس تایپ ( Box Type )
- انواع دوربین های PTZ
خدمات قابل ارائه در پروسه هوشمندسازی دوربینهای مداربسته:
- قابلیت اتصال و ترکیب با سایر سیستم ها
- قابلیت یک پارچه سازی با سیستم های مدیریت هوشمند ساختمان
- امکان هوشمند سازی تصاویر
- دارای قابلیت ماتریس مجازی ( Virtual Matrix )
- قابلیت انتقال تصاویر بر روی بستر فیبر نوری ، اینترنت و یا شبکه های محلی
- قابلیت مشاهده تصاویر توسط کاربران مختلف در هر نقطه دیگر
- قابلیت اتصال سایر سیستم های امنیتی ساختمان مثال سیستم اعلام سرقت و اعلام حریق
- قابلیت ذخیره سازی صدای محیط
- قابلیت کنترل دوربین های متحرک و دستگاه های ضبط دیجیتال تصاویر توسط نرم افزار و یا اینترنت اکسپلورر در هر جای دنیا
- قابلیت ذخیره سازی تصاویر در سرور های مختلف
- قابلیت تعریف اعلام هشدار توسط سیستم در صورت بروز حوادث خاص
- قابلیت تعریف سطوح مختلف دسترسی به اطلاعات برای کاربران مختلف
- قابلیت مشاهده تصاویر از طریق موبایل
- و صد ها قابلیت دیگر…
مزایای دوربین های مدار بسته و هوشمندسازی آن :
- کیفیت تصویر فوق العاده بالا نسبت به دوربین های آنالوگ ( تا 70 برابر کیفیت بالاتر ) .
- امکان استفاده از شبکه محلی و در نتیجه کاهش هزینه های کابل کشی .
- قیمت تمام شده کمتر در پروژه های متوسط و بزرگ .
- عدم افت کیفیت تصاویر حتی در انتقال های چند صد کیلومتری .
- امکان تنظیم و کنترل کامل دوربین از مسافت های بسیار طولانی و بصورت نرم افزاری.
- امکان انتقال چندین تصویر بر روی یک کابل .
- عدم نیاز به کابل کشی جداگانه برای انتقال برق به دوربین .
- جابجایی و افزایش تعداد دوربین ها با هزینه بسیار کم .
- امکان ارسال تصویر به چند نقطه مختلف در یک زمان با فورمت های مختلف فشرده سازی .
- عدم محدودیت در اسکن تصاویر به دلیل و عدم نیاز به پیروی از استاندارد های PAL و SECAM .
- امکان انتقال چندین تصویر بر روی یک کابل .
- حجم کابل کشی کمتر .
- قابلیت ذخیره و مشاهده تصاویر بصورت همزمان از چند نقطه بدون افت کیفیت .
- قابلیت تعریف سطح دسترسی برای کاربران مختلف و اعمال تغییر در آن .
- امکان هوشمند سازی کامل تصاویر با نرم افزار های پیشرفته .
- عدم نیاز به استفاده از ماتریس سوئیچر فیزیکی برای مدیریت تصاویر .
- رمزگزاری های پیچیده و فیلتر کردن IP های ناشناس از تصویر دوربینهای تحت شبکه محافظت میکند .
- اضافه شدن اطلاعاتی به تصاویر ذخیره شده جهت اثبات اصالت آنها برای مراجع قانونی .
معایب هوشمندسازی دوربینهای مدار بسته دیجیتال :
- قیمت تجهیزات و دوربین های دیجیتال نسبت به آنالوگ ، بالا تر است .
- کاربری و استفاده حرفه ای از دوربین های دیجیتال نیاز به تخصص بالایی دارد.
- برای سرویس و نگهداری ، از پیچیدگی بیشتری برخوردارند و امکان تعمیر قطعات معیوب نسبت به سیستم آنالوگ ، کمتر است.
- کابل های شبکه حداکثر تا 100 متر طول می توانند استفاده شوند و برای افزایش مسافت ، نیاز به تجهیزات جانبی دیگری وجود دارد .
- در برخی از پروژه های دیجیتال ، از بستر شبکه محلی برای انتقال تصاویر استفاده می شود که در صورت نبودن امنیت کافی در آن شبکه ، امکان هک شدن توسط کاربران و یا هکر های خارج از شبکه وجود دارد .
سیستم نظارت تصویری هیبریدی یا هایبریدی چیست ؟
این سیستم در واقع ترکیبی از سیستم آنالوگ و دیجیتال است .در روند هوشمندسازی دوربینهای دیجیتال با استفاده از سیستم هیبریدی میتوان از کلیه مزایای سیستم های آنالوگ و دیجیتال به نحوی بهره برد که لطمه ای به کیفیت هیچکدام وارد نگردد.
سیستم های پیشرفته و جدید ذخیره تصاویر بصورت ترکیبی ، این امکان را به ما می دهد که بصورت همزمان از مزایای دوربین های دیجیتال و آنالوگ بر بستر های انتقال تصویر مربوط به خود استفاده کرده و بصورت همزمان و یک پارچه ، آنها را مدیریت و ذخیره نماییم .
اجرای سیستم های هایبریدی برای پروژه های کوچک ، متوسط و بزرگ ، باعث کاهش چشم گیر هزینه ها و در عین حال ، بهره مندی از مزایا و کیفیت بالای دوربین های دیجیتال شده و امکان هوشمند سازی دوربینهای مداربسته را به صورت کامل برای ما فراهم می سازد .
تجهیزات هیبریدی قابل ارائه در هوشمندسازی دوربینهای مداربسته:
- کلیه تجهیزات سیستم های دوربین مدار بسته آنالوگ
- کلیه تجهیزات سیستم های دوربین مدار بسته دیجیتال
- سرورهای و استوریج های قدرتمند جهت ذخیره سازی اطلاعات و بازیابی
- ان وی آر های ( NVR ) هیبریدی حرفه ای
- نرم افزار های قدرتمند هیبریدی با قابلیت ساپورت دوربین های معتبر دنیا
- انواع مبدل های آنالوگ به دیجیتال ( Encoder ) با کیفیت بالا
- انواع مبدل های دیجیتال به آنالوگ ( Decoder )
- انواع تجهیزات اتاق های کنترل و مانیتورینگ هیبریدی
خدمات قابل ارائه برای سیستم های هیبریدی :
- قابلیت اتصال و ترکیب با سایر سیستم ها
- قابلیت یک پارچه سازی با سیستم های مدیریت هوشمند ساختمان
- امکان هوشمند سازی کامل تصاویر
- امکان کنترل کلیه دوربین های دیجیتال و آنالوگ توسط یک کیبورد کنترلر و یا کامپیوتر در هر نقطه دنیا
- قابلیت انتقال تصاویر بر روی بستر فیبر نوری ، اینترنت و یا شبکه های محلی
- قابلیت مشاهده تصاویر توسط کاربران مختلف در هر نقطه دیگر
- قابلیت اتصال سایر سیستم های امنیتی ساختمان مثال سیستم اعلام سرقت و اعلام حریق
- قابلیت ذخیره سازی صدای محیط
- قابلیت ذخیره سازی تصاویر در سرور های مختلف
- قابلیت تعریف اعلام هشدار توسط سیستم در صورت بروز حوادث خاص
- قابلیت تعریف سطوح مختلف دسترسی به اطلاعات برای کاربران مختلف
- قابلیت مشاهده تصاویر از طریق موبایل
- و صد ها قابلیت دیگر…
مزایای سیستم های هیبریدی در پروسه هوشمندسازی دوربینهای مداربسته :
- امکان استفاده از دوربین های آنالوگ و دیجیتال در کنار هم و بصورت یکپارچه .
- امکان استفاده از شبکه محلی در قسمتی از کار و در نتیجه کاهش هزینه های کابل کشی .
- قیمت تمام شده کمتر در پروژه های کوچک ، متوسط و بزرگ در مقایسه با سیستم های دیجیتال .
- عدم افت کیفیت تصاویر حتی در انتقال های چند صد کیلومتری .
- امکان تنظیم و کنترل کامل دوربین از مسافت های بسیار طولانی و بصورت نرم افزاری.
- امکان انتقال چندین تصویر بر روی یک کابل .
- جابجایی و افزایش تعداد دوربین های دیجیتال با هزینه بسیار کم .
- قابلیت ذخیره و مشاهده تصاویر بصورت همزمان از چند نقطه بدون افت کیفیت .
- قابلیت تعریف سطح دسترسی برای کاربران مختلف و اعمال تغییر در آن .
- امکان هوشمند سازی کامل تصاویر با نرم افزار های پیشرفته .
- عدم نیاز به استفاده از ماتریس سوئیچر فیزیکی برای مدیریت تصاویر .
- رمزگزاری های پیچیده و فیلتر کردن IP های ناشناس از تصویر دوربینهای تحت شبکه محافظت میکند .
- اضافه شدن اطلاعاتی به تصاویر ذخیره شده جهت اثبات اصالت آنها برای مراجع قانونی .
معایب سیستم های هیبریدی :
- با توجه به اینکه در این سیستم از مزایای هر دو سیستم آنالوگ و دیجیتال بصورت همزمان می توان بهره برد ، به جرات میتوان گفت که کمترین معایب را داراست .
ولی در بخش دیجیتال ، تا حدی نقطه ضعف های دیجیتال و در بخش آنالوگ ، تا حدی نقطه ضعف های آنالوگ را دارا خواهد بود .
دوربینهای مداربسته هوشمند رکن اساسی در هوشمندسازی
دوربین مدار بسته هوشمند از مهمترین ارکان یک خانه هوشمند و ساختمان هوشمند به شمار می آید. امنیت هدفمند و هوشمند با نصب دوربین مدار بسته با توجه به گستردگی تکنولوژی هوشمند ضروری به نظر می رسد. همچنین امروزه نیز رشد سیستم ها و تجهیزات امنیتی دارای یک روند صعودی بوده که این موضوع سبب شده تا بشر به دستگاه های امنیتی دسترسی بیشتری داشته باشد.
همان طور که در قسمت اول دوربین های مدار بسته گفته شد این روز ها کمتر کسی است که با عملکرد دوربین مداربسته آشنا نباشد اما همان طور که می دانیم چیزی که این روزها تمامی تجهیزات زندگی انسان را به نوعی شگفت انگیز می کند تکنولوژی هوشمند و تکنولوژی اینترنت اشیا است.
پسوند هوشمند سبب شده تا خانه هوشمند ما یا ساختمان هوشمند ما هر روز بهتر از دیروز آسایش و رفاه را برای ما به ارمغان بیاورد. هوشمند سازی ساختمان و هوشمند سازی خانه این روزها بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته است. اما شاید بتوان گفت ابزاری که هر خانه یا ساختمان به آن احتیاج دارد یک چشم محافظ به منظور کنترل عملکرد، امنیت و نظارت و … است که به طور معمول با نصب دوربین مدار بسته هوشمند این امکان فراهم می شود.
هوشمندسازی دوربینهای مداربسته و ویژگی های آن در نظارت خانه هوشمند
از ویژگی های جذاب نصب دوربین مدار بسته هوشمند می توان به نقش حفاظتی و نظارتی آن اشاره کرد. پیشرفت علم و افزایش روند رشد علمی جامعه شرایطی را فراهم کرده تا اغلب مردم به زندگی ماشینی روی بیاورند و دیگر کمتر کسی از القابی نظیر پرستار کودک و یا نگهبان خانه استفاده کند چرا که دوربین مدار بسته هوشمند به کمک تکنولوژی اینترنت اشیا (iot) این قابلیت را برای ساختمان هوشمند شما قرار داده تا در هر زمان که بخواهید به فضای داخلی و خارجی خانه خود نظارت داشته باشید.
از ویژگی های منحصر به فرد دوربین مداربسته می توان به ایفای نقش آن به عنوان چشم هوشمند اشاره کرد چرا که نصب دوربین مدار بسته هوشمند قابلیت این را دارد که عملکرد افرادی نظیر پستچی، نظافت چی و افراد ناشناس را در نظر بگیرد و گزارش لحظه به لحظه عملکرد آن ها را برای شما بفرستد.
کنترل ورود و خروج با دوربین مدار بسته هوشمند
از ویژگی های دیگر جالب و شگفت انگیز این دستگاه می توان به این موضوع اشاره کرد که شما می توانید به دوربین مدار بسته هوشمند خود پیام ارسال کنید و ورود و خروج افراد را به آن ها گوشزد کنید. دوربین های مدار بسته هوشمند می توانند تصاویر را هم زمان برای چند نفر ارسال کنند و این یعنی نظارت چند نفر بر یک کار به طور مثال در یک مدرسه هوشمند عملکرد یک دانش آموز را افرادی نظیر والدین، مدیر مدرسه و دستیار هوشمند زیر نظر می گیرند.
دوربین مدار بسته هوشمند قابلیت کار با باتری را دارا می باشند که این قابلیت بر مزایای آن می افزاید چرا که شما می توانید حتی در زمانی که سیستم برق شهری دچار اختلال است هم از نظارت بر خانه هوشمند خود غافل نمانید. دوربین های مدار بسته هوشمند در ابعاد و اندازه های مختلف به منظور استفاده از آن ها در قسمت های مختلف محل زندگی شما ساخته شده و شما قادر خواهید بود مطابق با نیاز خود از سیستم هوشمند دوربین مدار بسته به بهترین نحو استفاده کنید.
ایجاد امنیت برای کودکان با استقاده از هوشمندسازی دوربینهای مداربسته
از مزایای دیگر دوربین مدار بسته هوشمند می توان به مبحث حضور کودک در خانه اشاره کرد به عنوان مثال کودک شما در طول روز ممکن است در معرض بسیاری از خطراتی نظیر برق گرفتگی و یا سوختگی باشد دوربین مدار بسته هوشمند در صورت احساس کمترین خطر به شما گزارش خواهد داد. این است قدرت اینترنت اشیاء توام با دوربین مدار بسته که سبب شده تا نیمی از کارهای نظارتی توسط یک چشم کوچک هوشمند اداره شود.
یکی از ویژگی های دیگر دوربین مدار بسته هوشمند که فارغ از تمامی مسائل نظارتی است مبحث حضور در همه وقت است. شما می توانید از طریق سیستم هوشمند دوربین مدار بسته خود در کنار همسر یا کودک خود حضور داشته باشید ارتباط تصویری از طریق سیستم iot و دوربین مداربسته هوشمند به شما اجازه خواهد داد تا لحظات زیبای زندگی خود را به بهترین نحو به تصویر بکشید.
دوربین های مداربسته قابلیت اتصال به سیستم های اندروید، IOS و سیستم عامل کامپیوتر را نیز دارا می باشند. از ویژگی های دیگر دوربین مدار بسته می توان به قابلیت تطابق و همخوانی تصویر واقعی و ضبط شده اشاره کرد. متاسفانه بسیاری از تصاویر در دوربین مداربسته معمولی با تصویر اصلی تطابق ندارد.
با نصب دوربین مداربسته در ساختمان هوشمند و خانه هوشمند شما قابلیت شمارش و تشخیص افراد را دارند به طور مثال زمانی که شما تنها به پرستار کودک اجازه ورود به خانه هوشمند خود را داده اید پرستار کودک شما نمی تواند شخص دیگری را به جای خود یا افراد دیگری را همراه خود به خانه شما بیاورد تنها در صورتی این قضیه امکان پذیر است که شما اجازه دهید چرا که دوربین مدار بسته هوشمند شما از طریق پیامک با شما در ارتباط است.

هوشمندسازی دوربینهای مداربسته و دیگر ویژگی های آن
دوربین مدار بسته فقط در حوزه امنیت یک خانه هوشمند کار نمی کند. عموم مردم فکر می کنند که با نصب دوربین مدار بسته تنها به امنیت ساختمان هوشمند خود کمک می کنند در صورتی که این تعبیری کاملا اشتباه است. دوربین مدار بسته هوشمند دارای عملکرد های کاملا خاص و شگفت انگیزی است که آن را از دوربین های مداربسته ساده متمایز می کند. دوربین های مدار بسته هوشمند بسیار مناسب برای دوستداران مستند سازی هستند چرا که آن ها می توانند از طریق دوربین مدار بسته هوشمند خود از وضعیت کوچ حیوانات یا نحوه زندگی یک جاندار آگاه شود. همچنین بر اساس آخرین تحقیقات در شرکت ها و سازمان ها مشخص شده است که دوربین مداربسته هوشمند سبب افزایش راندمان عملکرد کارمندان شده است.
تعقیب
[…] دوربین هوشمند به دوربین هایی گفته می شود که قابلیت پردازش تصاویر دوربین های مداربسته را دارا باشند . بدین صورت با آنالیز تصاویر دریافت شده از دوربین، سیستم به طور خودکار، کاری را انجام می دهد یا هشداری را به سایر قسمت ها می فرستد. […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.